Kinderen hebben vaak grote wensen. Te groot om in vervulling te laten gaan. Dat komt later wel, zeggen papa en mama dan. Maar soms is er plots geen later meer, hoe jong je ook nog bent. Na een ongeluk bijvoorbeeld, of als je te horen krijgt dat je heel ernstig, ongeneeslijk ziek bent. Dan kan zelfs de kleinste wens ineens heel groot worden, veel meer betekenen dan voor kinderen die nog een leven voor zich hebben.

Wensambulance Limburg heeft een speciale kinderambulance ter beschikking die rijdt onder de naam Wensje. Deze wagen is speciaal is ingericht voor kinderen. Hij oogt niet alleen vrolijker, maar is ook qua medische voorzieningen berekend op kinderen die bijvoorbeeld langdurig op de IC in een ziekenhuis liggen. Zo is er een hartritmemonitor aan boord en apparatuur voor beademing.

Met Wensje willen de vele tientallen vrijwilligers van de stichting kinderen die ernstig ziek zijn, of om een andere reden langdurig aan bed zijn gekluisterd toch een gezellige, onvergetelijk dag bezorgen.

Samenwerking

Soms is er voor een wens meer organisatie nodig dan alleen begeleiding en vervoer. Bij deze wensen werken wij onder andere samen met de stichting Dreams4Kids en de stichting Dreams4you

Laatste tweets

Facebook

Back To Top