Edwin en zijn vrouw Ellen gingen samen nog een keer terug naar Zoutelande

Ja dat is even een vreemd gezicht, zo rijden ze normaal niet door het land! In de aanhanger staat wel een heel speciaal apparaat, wat deze wens helemaal af maakt.
Even een stapje terug in de tijd….Mijn vrouw Ellen is na een hele lange periode van ziek zijn (zoals dat heet)  ‘’uitbehandeld”. Geen kans meer op genezing, zei de dokter. Dat komt heel hard aan. 
Ook nu weer laat ze zien wat voor een vechtster ze al die jaren was en nog steeds is. Ze zegt meteen: ik wil nog één keer naar zee! En wie maakt dit soort wensen mogelijk: Wensambulance Limburg en hun team van vrijwilligers.

Na een warm welkom is het inladen en weg zijn we! We hebben een rit van 3 uur voor de boeg, onderweg babbelen we gezellig en houden een kleine pauze. 
Aangekomen in Zoutelande is het druk in het kleine plaatsje in Zeeland.Gelukkig kan de wensambulance tot op het strand komen en zodra de schuifdeur opengaat ruik je de zee. De eerste traan biggelt over de wang naar beneden… we hebben het gehaald! Een veeg over de wang en dan naar buiten op de brancard. Daar staat het speciale apparaat uit de aanhanger: een elektrische rolstoel met dikke noppenbanden! Hiermee kan Ellen zelfstandig over het strand tot aan de zee rijden. Hand in hand gaan we tot aan de waterkant.
Na een tijd heerlijk uitgewaaid te hebben en volop genoten te hebben van de zee is het tijd om weer te vertrekken. Ellen wordt weer professioneel op de brancard gelegd en in de ambu geschoven. Weer een traan, één van vreugde.Via het oude centrum van Middelburg begeven wij ons huiswaarts. Natuurlijk is er onderweg tijd voor een kleine versnapering. Mijn vrouw verlangd naar een ijs bij de grote gele M. Wij hebben de 3 vrijwilligers die met ons meegingen deze dag natuurlijk ook op iets lekkers getrakteerd. Dat hadden ze ook meer dan verdiend! 
In het begin van de avond waren wij weer thuis, moe maar voldaan, zoals dat dan genoemd wordt. Nog even de foto’s uitwisselen met het team, een hartelijk afscheid, en dan ligt Ellen op de bank na te genieten.Wensambulance Limburg, dank jullie wel, voor jullie vrije tijd en jullie gedrevenheid om het de gast zo mooi mogelijk te maken.

Foto's