Een bijzondere spreekbeurt

Mijn oma was erg ziek en we wisten dat ze niet zo lang meer te leven had. Zij wilde erg graag een dagje met de kleinkinderen weg. Oma genoot erg van het zien spelen van de kleinkinderen. Het werd een hele bijzondere dag, we zijn naar de binnenspeeltuin geweest. En het was heel mooi dat we helemaal alleen waren met oma, mijn broer, neefjes, oom, tante, papa en mama. Oma heeft de hele tijd gezellig zitten kletsen, van een heerlijke koffie genoten met een prachtig uitzicht: haar spelende kleinkinderen. We mochten allemaal een beertje uitzoeken en oma kreeg er ook een. Zij heeft dat beertje meegenomen in haar kist. Ik en mijn neefjes slapen altijd met het beertje. Zo is oma altijd dichtbij. Oma vond het een geweldige dag, dat zei ze steeds. Op de terugweg zijn we nog langs haar huis gereden en door haar oude straat. Ook dat vond ze erg fijn. Wij mochten ook in de ambulance. 

Omdat ik het zo fijn vond met oma en omdat de wensambulance dat mogelijk maakt, wilde ik hier mijn spreekbeurt over houden. Ik heb gemaild met de wensambulance en ik kon op een gegeven moment bellen met iemand van de wensambulance. Zo kon ik al mijn vragen stellen. Ze vertelde dat de ambulance ook naar school kon komen tijdens mijn spreekbeurt. Dat is toch echt super.Mirjam en Paul van de wensambulance waren bij de spreekbeurt en lieten daarna alle kinderen van de klas in de ambulance kijken. Tijdens de spreekbeurt bleek dat er in de klas maar weinig kinderen van de wensambulance hadden gehoord. Ik vind het erg leuk dat ik een hele klas heb laten kennismaken met het werk van de wensambulance.

Op het laatst had ik nog een verrassing voor de vrijwilligers Ik had in de 2 weken ervoor mini appelflappen-gehaktdriehoekjes & perenflapjes samen met mijn moeder gebakken. Die heb ik verkocht om zo geld op te halen voor de wensambulance. Ik wilde €250 euro ophalen, alleen de bestellingen bleven maar binnenkomen en dat was helemaal super. Uiteindelijk hebben we meer dan 700 flapjes moeten bakken en kon ik tijdens mijn spreekbeurt €613.10 geven. Je snapt wel dat zij en ik dat helemaal super vonden. Ik weet zeker dat ze hier weer veel mensen en families blij mee kunnen maken, omdat er weer wensen in vervulling kunnen gaan. Het maakt niet uit hoe klein of hoe groot een wens ook lijkt, zij verzorgen het vervoer en zijn allemaal super aardig! 

Wij missen oma nog steeds heel erg, als we terugdenken aan de dag met de wensambulance dan helpt ons dat en krijgen we een heel fijn gevoel. Dank jullie wel!
Groetjes Pomm

Foto's