Nog een keer terug naar het oude vertrouwde Mestreech

Afgelopen week hebben onze vrijwilligers Ton en Paul een wensrit uitgevoerd met Frank en zijn vrouw Marit, samen met hun kinderen Finlee en Miley. Toen de Wensambulance in Brunssum aankwam, mochten eerst de kinderen alvast met Ton mee om een kijkje nemen in de ambulance én iets uit te zoeken. Dochterlief koos een beertje en de zoon (uiteraard) een mini-ambulance. De eerste klus voor onze vrijwilligers was het vastzetten van de kinderzitjes in de ambulance. Anders konden de kinderen niet mee. Gelukt!
De tweede klus was spannender, want Frank moest vanuit zijn bed op de brandcard plaatsnemen en dit moest om medische redenen zéér voorzichtig gebeuren. Met vereende krachten en veel beleid lukte het om Frank op te tillen en te verplaatsen. Toen ook dit klusje was geklaard vertrok het gezelschap, bestaande uit het gezin, enkele familieleden, de honden en Ton en Paul naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Het zonnetje scheen heerlijk, dus het was mogelijk om wandelend met de brancard naar de uitzichtplaats te lopen. Frank vertelde over zijn kinderjaren, toen dit zijn ‘speelplaats’ was. Vanaf zijn ouderlijke woning, aan de overkant van de Maas, kwam hij hierheen om de grotten in te duiken. Na een mooie wandeling zorgde de zus van Frank voor de versterking van de inwendige mens. Zij serveerde een broodje kebab op parkeerplaats van landgoed Kasteel de Hoogenweerth, omdat de normale parkeerplaats was afgesloten. Het personeel liet ons weten dat dit eigenlijk niet de bedoeling was, maar na uitleg van de situatie mochten de deuren van de Wensambulance toch open en kon het gezelschap met zijn allen picknicken, in de zon aan de Maas. De broodjes waren overheerlijk en de kinderen speelden nog wat spelletjes. Daarna volgde een fotoshoot om de herinnering aan deze mooie dag vast te leggen. Het bleek lastig te zijn om zoon Finlee lachend op de foto te krijgen, maar toen de fotograaf een leuke anekdote vertelde, lukte het toch.
Rond half 5 begon de Wensambulance aan de terugreis en een uur later lag Frank thuis weer lekker in zijn eigen bed. Al met al was het een zeer geslaagde, waardevolle dag voor Frank en zijn gezin.

Foto's