Speciale rit met dubbele gevoelens…

Henk en Riny hadden de wens uitgesproken om nog een keer naar de 94-jarige moeder van Henk in Stein te gaan, zodat Henk afscheid van haar kon nemen. Het lukte hen niet meer om zelfstandig met de auto naar haar toe te gaan en daarom waren ze heel gelukkig dat de Stichting Wensambulance hen deze mogelijkheid bood.

Bij binnenkomst in de woning van Henk en Riny was meteen duidelijk voelbaar dat het bezoek een heel bijzondere, dubbele lading had. Henk was blij om naar zijn moeder toe te gaan, maar ook verdrietig door het idee dat dit misschien de laatste keer zou zijn bij en met zijn moeder. De rit verliep voorspoedig en rond kwart voor drie kwam het gezelschap aan bij het appartement van moeder, waar inmiddels ook andere familieleden aanwezig waren. Onder het genot van een kop koffie met een lekker stuk zelfgebakken cake praatte de familie gezellig en ontspannen bij. Toen het moment van vertrek bij moeder was aangebroken vloeiden er begrijpelijkerwijs heel wat tranen. Henk had nog een wens ingediend: op enkele kilometers afstand van zijn moeder wonen namelijk zijn dochter en haar gezin. Zij zijn twee maanden geleden verhuisd naar een andere woning in Elsloo en Henk wilde hier graag nog even gaan kijken. Uiteraard gaven onze vrijwilligers gehoor aan dit verzoek en rond vijf uur arriveerde het gezelschap in Elsloo. De dochter van Henk, haar vriend en zoon heetten hen hartelijk welkom. Henk mocht even bijkomen van alle indrukken, zittend op de bank en zijn kleinzoon nodigde opa uit om samen een wedstrijdje racen op de pc te spelen.

Na een lekkere maaltijd begon het gezelschap rond acht uur aan de terugreis. Henk en Riny arriveerden moe, maar voldaan op hun eigen stekkie in America. Het was voor hen inderdaad een zeer speciale rit met dubbele gevoelens…

Foto's