Een tocht naar de Veluwe vol dierbare herinneringen

En dan ben je opeens met de Wensambulance onderweg. Dit hadden we 3 weken geleden echt niet gedacht en verwacht; Laat staan dat we ermee bezig zijn geweest. Vanwege de snelle achteruitgang in haar gezondheidssituatie is onze moeder net voor Kerstmis in het Hospice opgenomen. 

Na Nieuwjaar, tijdens het kennismakingsgesprek met de arts die net van zijn vakantie genoten had, stelde hij de vraag of ze nog wensen heeft. "Naar de Veluwe", was haar antwoord. “Dat ga ik doorgeven aan onze coach Welzijn”, was zijn antwoord en nog diezelfde middag nam deze coach al contact op met de Stichting Wensambulance, na een kort gesprek met mam. Binnen een heel korte tijd was de datum geprikt en meldden zich vrijwilligers aan om deze dag waar te maken. De familie mocht de dag naar wens invullen.Op maandag 9 januari jongstleden was het zover. De eerste stop was bij 't Kapelke van Genooy in Venlo. Een bekend bezoekadres, waar mam als klein kind al kwam, vooral voor het aansteken van een kaarsje en waar ze later ook geregeld naartoe ging met haar man, pap, om op zaterdag de mis te bezoeken.

Via een toeristische route, langs andere bekende plekken, was de volgende stop bij Paviljoen De Posbank in Rheden (foto). De medewerkers hadden voor ons een fijn plekje gereserveerd, met een prachtig uitzicht. Daar genoten we van de heerlijke soep.Daarna reden we over mooie wegen rondom, door en langs De Veluwe. Een prachtig  gebied! Het was fijn dat de Wensambulance de route filmde en dat mam op een scherm mee kon kijken.Ter afsluiting van deze waardevolle dag hebben we samen een pannenkoek gegeten bij Pannenkoekenhuis Den Strooper in Arnhem, waar de medewerkers ook goed meegedacht hadden en aan ons een fijne intieme, gezellige ruimte ter beschikking stelden.We zijn de vrijwilligers Toos en Jos heel dankbaar voor de goede zorgen en voor het feit dat zij deze dag voor onze moeder mogelijk hebben gemaakt.

Foto's