Bijzonder gewone dingen

Op zondag 10 juli staat een wensrit naar Duitsland op het programma. Onze wensvrager wil graag samen met zijn dochter een bezoek brengen aan een goede vriend die eveneens ernstig ziek is. Deze verblijft momenteel in Landgasthof Bottler in Veldenz, samen met de broer van mijnheer, zijn schoonzus en een dierbare vriendin. Zij brengen voor het laatst samen de vakantie door in dit hotel, om herinneringen op te halen en nieuwe te maken. 
Onze aankomst is een totale en emotionele verrassing voor het gezelschap. De ontvangst in en door de medewerkers van Landgasthof Bottler is zeer gastvrij. Wij hoeven de consumpties die wij eten en drinken niet af te rekenen. ‘Vielen Dank dafür!’
Wij maken samen, met behulp van de rolstoel, een korte wandeling door Veldenz. Op een terrasje drinken we nog een lekker drankje. En weer worden mooie anekdotes opgehaald, met een lach en een traan. 
Rond 18 uur gaan we huiswaarts. We maken nog een korte stop bij een McDrive. Mijnheer heeft veel zin in een softijsje en dit bestellen we voor hem. Hij eet het met smaak op.

‘Als gewone dingen ineens niet meer gewoon zijn, besef je hoe bijzonder gewone dingen zijn’. De dochter heeft deze spreuk ergens gelezen.
Zeer toepasselijk voor deze dag! 

Groet, vrijwilligers Jilly en Miets

Foto's